Карпаты. Колыба - 4. Сыр. / карпаты, украина, колыба, полонина
Карпаты. Колыба - 4. Сыр.

Інформація

  • Група: «Архітектура і дизайн» (9558 з 17169)
  • Папка: Два дня в Карпатах
  • Додана: 8.09.2012
  • Камера: Canon EOS 550D
  • Дата зйомки: 25 серпня 2012, 14:01:13
Детальна інформація

Коментарі

18.09.12, 21:49


"Сир, бринза, вурда, будз - це головні різновиди гуцульського сиру. Відрізняються вони за кольором, смаком, стуктурою і технологією приготування. Спершу молоко скисає, його проварюють, утворюються згустки сиру, їх виймають руками , зліплюючи в кулі завбільшки з баранячу голову, вивішують, щоб процідився і спресувався. Сир дрібненько перетирають з сіллю і зберігають у дерев'яних кадках вже бринзу, тому справжня гуцульська бринза розсипчаста і солена, а не пружня і волога як у нас в магазинах. Те, що продається в магазинах - це швидше просто гуцульський сир, саме так він і виглядає. Якщо сир прокоптять - це будз. Будз зберігають в колибах на полицях прикривши мішковиною, а шкоринка у нього як у хліба - товста і коричнева".

    28.09.12, 21:51

      38.09.12, 21:55

      Молоко овече? Це теж суттєво

        48.09.12, 22:02Відповідь на 2 від aleksandrinna

          58.09.12, 22:02

            68.09.12, 22:02Відповідь на 3 від друг_Федір

            Молоко овече? Це теж суттєво Да, там рядом паслась приличная отара овец... Впрочем, и коровы там тоже были

              78.09.12, 22:02Відповідь на 5 від uraha

                89.09.12, 00:36

                Смакота!!!

                  99.09.12, 00:51Відповідь на 8 від Sun plus

                  Смакота!!! Мы купили себе 2 кг и с удовольствием съели за 2 дня

                    109.09.12, 09:57

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна