пейзаж, портрет, культура, лемки

Інформація

Коментарі

14.05.11, 11:27

Це в пам"ять тих подій?

    24.05.11, 12:18Відповідь на 1 від ab absurdo

    З одного боку - так. З другого - бажання людей, позбавлених своєї малої Батьківщини, зібратися докупи, згадати рідний край, звичаї, діалект (його вже мало хто знає), пісні.
    Я би назвав це - бажанням не розчинитися в інших українських етнічних групах. Бо виселені вони були і на Галичину, і на Закарпаття, і на Херсонщину, і на Луганщину. А ще інші - під німецький кордон. У мовному плані асиміляція, звичайно, помітна, а щодо культурного, то як де. Щодо пісенної лемківської культури, то виділяється не лише оригінальна мелодика, але й дуже своєрідна поетика.
    В цілому - це дуже веселий фестиваль: у першій частині якого - лемківський фольклор і танці на сцені, а у другій - танці для молоді аж до ранку під живу сучасну і народну українську музику.

      34.05.11, 14:58

      Дякую, цікаво. А ви знаєте, вам тут хтось мінусує. Бо коли я ставила оцінку, було 18, за моїм рейтингом. Тепер вдвічі менше.

        44.05.11, 20:21

        ab absurdo, дякую Вам за виявлений інтерес і за допомогу. А про те, що хтось мінусує, мені Східняк писав, спостерігши те саме. Та це не найстрашніше і я цим найменше переймаюся. Та мінус-людина не мені віднімає. Вона собі мінусує і навіть цього не знає.
        Важливо, що ми можемо спілкуватися, ділитися враженнями, дарувати одне одному гарний настрій. Ось це є найважливішим у нашому житті. Це те, що забезпечує людині відчуття щастя. А рейтинг - це щось трохи облудне і штиняє (вибачте за молодіжний сленг) політикою. Адже кожна людина сприймається по тому, що і як вона робить, а отже, й тим, що і як вона думає. - Будьмо людьми! Творімо добро і думаймо про прекрасне!

          54.05.11, 22:38Відповідь на 3 від ab absurdo

          Навздогін сказаному одна цитата:

          "Красу не можна замкнути в чотирьох стінах і вона не належить тому, хто нею володіє. Зате належить кожному, хто здатний її відчути.” (Я.Поліщук)

            615.05.11, 16:03Відповідь на 1 від ab absurdo

            До теми, яку ми недавно з Вами піднімали, Ternopol надіслав мені цікаве посилання: http://video.i.ua/user/3910032/48795/285238/