Хрящ-молочник справжній / Lactarius resimus / природа, україна, гриб, nature, ukraine, вінниця, vinnytsya, panasonic, mushroom
Хрящ-молочник справжній / Lactarius resimus

Коментарі

Гість: Wtug

119.07.11, 09:00

браво!

    219.07.11, 17:23

    Гарна... СИРОЇЖКА!

      325.07.11, 17:22

        426.07.11, 10:17Відповідь на 2 від g-r-i-b-n-i-k

        варто засумніватись стосовно сироїжки. Часом це можна визначити лиш тактильно або за запахом.

          526.07.11, 10:36Відповідь на 4 від Мреє DAD

          варто засумніватись стосовно сироїжки. Часом це можна визначити лиш тактильно або за запахом.Звичайно, це не є сироїжкою! Я там підписав... Це є "груздь" у народі.

            627.07.11, 14:24Відповідь на 4 від Мреє DAD

            По-перше, L. resimus росте не південніше півночі українського Полісся, по-друге, у нього не буває зеленкуватої шапинки, по-третє, край шапинки має бути пухнастий, а в гриба на фото він гладенький.
            www.toadstool.ru/spisok-rodov/lactarius/lacta rius-resimus/

              727.07.11, 22:42Відповідь на 6 від g-r-i-b-n-i-k

              По-перше, L. resimus росте не південніше півночі українського Полісся, по-друге, у нього не буває зеленкуватої шапинки, по-третє, край шапинки має бути пухнастий, а в гриба на фото він гладенький.
              www.toadstool.ru/spisok-rodov/lactarius/lacta rius-resimus/
              Росте, ще й як! У Карпатах, Полтаві і Вінниці я бачив точнісінько такі, як на Волині. Прикмети дуже різняться в залежності від віку гриба, освітлення, екології, дерев навкруги, погоди і т.д. Мінливість хрящів величезна.

                828.07.11, 22:22Відповідь на 7 від Gre Gory

                Я добре знаю, як груздь справжній плутають зі скрипицями і сироїжками.
                "У Карпатах, Полтаві і Вінниці я бачив точнісінько такі, як на Волині". А чи дійсно вони були ТОЧНІСІНЬКО такими? Вони могли бути схожими за кольором плодового тіла, запахом та консистенцією м"якоті Гриби можуть відрізнятися за дуже непомітними, на перший погляд, ознаками (спосіб кріплення пластинок, колір та форма спор, наприклад).
                "Прикмети дуже різняться в залежності від віку гриба, освітлення, екології, дерев навкруги, погоди і т.д." Кожен вид грибів має свої стійкі, а також, найхарактерніші ознаки, які не змінюються ні за яких умов, за якими і визначають приналежність гриба до певного виду.

                  928.07.11, 22:47Відповідь на 8 від g-r-i-b-n-i-k

                  У мене зовсім немає бажання сперечатись по темах, в яких я лише дилетант, але у багатьох статтях вчених-мікологів стверджується, що систематизація грибів абсолютно недосконала і вимагає перегляду, і скоро дійде до того, що кожний гриб буде окремим видом. Який визначник грибів не візьмеш - багато зовсім не систематизовані. З "груздями" зовсім анекдот - кожен "грибник" стверджує, що справжні ростуть тільки у їхній місцевості - на Уралі, на далекому Сході і т.д.
                  Але останнім часом довелося вже звертати увагу на систематику (бо люди травляться). Тут не місце, але є чудові статті, де систематика грибів висміюється і порівнюється з іншими, і не на користь грибів.