Тісто:
1,5 стакана борошна
1чайна ложка (без верху)соди
трохи солі
100г масла натерти на терці
3 столових ложек сметани
Приготування тіста:
1. у борошно додати соду та сіль
2. масло натерти у борошно
3. додати сметану
4. прижати руками усе разом, щоб вийшло тісто,
5.розділити тісто на дві частини (2/3 та 1/3), накрити та поставити у холодильник.
Начинка:
3 середні цибулини
200-250 колбасного чи плавленого сиру
3 сирих яйця (1 жовток залишити)
олія для смаження цибулі
Приготування начинки:
1)цибулю тоненько порізати полукільцями чи шматочками
2) налити олію на сковорідку і додати цибулю, готувати поки вона не стане м'якою, жарити її не потрібно
3) перемішати у мисці приготовану цибулю с натертим плавленим сиром
4)додати 2 яйця і один білок а жовток залишити
Далі робимо так:
1)змазати форму
2)розкатати 2/3 тіста і покласти у форму, сформувати сторони, як при приготуванні пирога киш,
потім начинку, і зверху накриваємо другою частиною тіста та защіпнути краї
3)готувати при 180градусов десь 20-30хвилин до готовності,а за 5 хвилин змастити жовтком.
пиріг шпинат (киш) схожий на цибуляний і тому тісто можно взяти як вище, але отак робили у відео
Тісто
закинути усе у подрібнювач або ручками мішати
200г борошно (спочатку 100г, потім усе накидати і потім знову 100г)
0,5чайной ложки солі
90-100г сливочного масла натерти на терці у борошно (пів пачки)
3 столових ложки сметани
(сметану можно замінити на холодну воду, тісто буде просто не таке еластичне)
змішати у подрібнювачі- вийде крошка
додати 1-2 столових ложек води, щоб його зліпити докучі
розділити тісто на дві частини і покласти у морозиловку
(2/3 і 1/3)
Готування шпінату
200-300г замороженого шпіната
не розморажити , на сковорідку олію та трошки піджарити і зразу у начинку
Начинка
В 2 яйца додати трохи солі та розмішати виделкою
Додати 200грам творога 9%
Натерту 1 пачку плавленного сливового сирка
Усе перемішати та додати піджарений шпінат
Збірка пирога
2/3тіста, начинка і 1/3тіста защіпнути
зверху намазати жовтком а білок у пиріг ,то тоді треба 3 яйця
Тільки користувачі, що мають VIP-акаунт, можуть приховувати блок з рекламою або ж, тільки в альбомах тих користувачів, які придбали собі VIP-акаунт, ви можете приховати цей блок.
Коментарі
trinks
19.05.22, 22:47
Тісто:
1,5 стакана борошна
1чайна ложка (без верху)соди
трохи солі
100г масла натерти на терці
3 столових ложек сметани
Приготування тіста:
1. у борошно додати соду та сіль
2. масло натерти у борошно
3. додати сметану
4. прижати руками усе разом, щоб вийшло тісто,
5.розділити тісто на дві частини (2/3 та 1/3), накрити та поставити у холодильник.
trinks
29.05.22, 22:47
Начинка:
3 середні цибулини
200-250 колбасного чи плавленого сиру
3 сирих яйця (1 жовток залишити)
олія для смаження цибулі
Приготування начинки:
1)цибулю тоненько порізати полукільцями чи шматочками
2) налити олію на сковорідку і додати цибулю, готувати поки вона не стане м'якою, жарити її не потрібно
3) перемішати у мисці приготовану цибулю с натертим плавленим сиром
4)додати 2 яйця і один білок а жовток залишити
Далі робимо так:
1)змазати форму
2)розкатати 2/3 тіста і покласти у форму, сформувати сторони, як при приготуванні пирога киш,
потім начинку, і зверху накриваємо другою частиною тіста та защіпнути краї
3)готувати при 180градусов десь 20-30хвилин до готовності,а за 5 хвилин змастити жовтком.
trinks
312.05.22, 20:25
пиріг шпинат (киш) схожий на цибуляний і тому тісто можно взяти як вище, але отак робили у відео
Тісто
закинути усе у подрібнювач або ручками мішати
200г борошно (спочатку 100г, потім усе накидати і потім знову 100г)
0,5чайной ложки солі
90-100г сливочного масла натерти на терці у борошно (пів пачки)
3 столових ложки сметани
(сметану можно замінити на холодну воду, тісто буде просто не таке еластичне)
змішати у подрібнювачі- вийде крошка
додати 1-2 столових ложек води, щоб його зліпити докучі
розділити тісто на дві частини і покласти у морозиловку
(2/3 і 1/3)
trinks
412.05.22, 20:27
Готування шпінату
200-300г замороженого шпіната
не розморажити , на сковорідку олію та трошки піджарити і зразу у начинку
Начинка
В 2 яйца додати трохи солі та розмішати виделкою
Додати 200грам творога 9%
Натерту 1 пачку плавленного сливового сирка
Усе перемішати та додати піджарений шпінат
Збірка пирога
2/3тіста, начинка і 1/3тіста защіпнути
зверху намазати жовтком а білок у пиріг ,то тоді треба 3 яйця
https://www.youtube.com/watch?v=GrfJ1POjA6k