Все роздивився - а в мене не така технологія, абсолютно.Технологія в нас однакова - збражування виноматеріалу за допомогою винних дріжжів. Можливо є нюанси в часі витримки або способах герметизації вина від кисню. Проте, тут головне - результат.
Все роздивився - а в мене не така технологія, абсолютно.Технологія в нас однакова - збражування виноматеріалу за допомогою винних дріжжів. Можливо є нюанси в часі витримки або способах герметизації вина від кисню. Проте, тут головне - результат.Ні, розбіжності більші. Я не жмакаю виноград, а засипаю його у бутиль цілим. Напр, 10 л ємність. Потім зверху засипаю 1 кг цукру. І герметизую презервативом Ставлю біля батареї. Коли встає - роблю голкою дірочку. Цукор поступово зникає. Коли "стояк" падає (десь за 1,5 місяця) беру бутиль у вану і за допомогою гарячої води добряче розігріваю. Знов встає. Терплю ще 2 тижні приблизно, зливаю. Додаю тертий мускатний горіх (через це молоде вино нібито стариться) і ставлю на балкон. Коли температура доходить до +2 -
+ 5 випадає осад, а вино стає прозорим, мов сльоза. Переливаю за допомогою крапельниці, аби не підняти осад. Все, готово.
Із залишків можна знов зробити вино, але 2-го сорту. Або брагу і чачу. Мій покійний тесть робив чачу.
Дуже давно цього не робив - мій балконний виноградник винищили вандали. Підрубали - і все...
Ну можна й так, але давити виноград таки треба. Інакше в вино перейдуть не всі екстрактивні речовини. Вандалів і в нас є. Колись на дачі розібрали майже всі поперечини на арках - майже всі лози поламалися, впавши. Тоді саме ввійшло в моду здавати метал...А поперечини були з арматури...
Тільки користувачі, що мають VIP-акаунт, можуть приховувати блок з рекламою або ж, тільки в альбомах тих користувачів, які придбали собі VIP-акаунт, ви можете приховати цей блок.
Коментарі
gatyla
117.09.12, 21:21
галина 61
218.09.12, 06:37
Танк_
318.09.12, 13:47
Все роздивився - а в мене не така технологія, абсолютно.
Amiran
418.09.12, 14:33Відповідь на 1 від gatyla
Amiran
518.09.12, 14:33Відповідь на 2 від галина 61
Amiran
618.09.12, 14:36Відповідь на 3 від Танк_
Технологія в нас однакова - збражування виноматеріалу за допомогою винних дріжжів. Можливо є нюанси в часі витримки або способах герметизації вина від кисню. Проте, тут головне - результат.
Танк_
718.09.12, 14:46Відповідь на 6 від Amiran
Ні, розбіжності більші. Я не жмакаю виноград, а засипаю його у бутиль цілим. Напр, 10 л ємність. Потім зверху засипаю 1 кг цукру. І герметизую презервативом Ставлю біля батареї. Коли встає - роблю голкою дірочку. Цукор поступово зникає. Коли "стояк" падає (десь за 1,5 місяця) беру бутиль у вану і за допомогою гарячої води добряче розігріваю. Знов встає. Терплю ще 2 тижні приблизно, зливаю. Додаю тертий мускатний горіх (через це молоде вино нібито стариться) і ставлю на балкон. Коли температура доходить до +2 -
Танк_
818.09.12, 14:50Відповідь на 6 від Amiran
+ 5 випадає осад, а вино стає прозорим, мов сльоза. Переливаю за допомогою крапельниці, аби не підняти осад. Все, готово.
Із залишків можна знов зробити вино, але 2-го сорту. Або брагу і чачу. Мій покійний тесть робив чачу.
Дуже давно цього не робив - мій балконний виноградник винищили вандали. Підрубали - і все...
Танк_
918.09.12, 14:52Відповідь на 6 від Amiran
Ф. ще. Використовував сорт ізабелла. Виходило прибл 7 л з 10 л. бутля чудового десертного червоного вина
Amiran
1018.09.12, 15:39
Ну можна й так, але давити виноград таки треба. Інакше в вино перейдуть не всі екстрактивні речовини. Вандалів і в нас є. Колись на дачі розібрали майже всі поперечини на арках - майже всі лози поламалися, впавши. Тоді саме ввійшло в моду здавати метал...А поперечини були з арматури...