Привіт, Христос ся рождає)
Праворуч від фотографа нижче насипу дамби. http://photo.i.ua/user/3733392/283365/8206900/
Там далі йде лісова дорога, а від неї - високовольтна.
А сама гідростанція має підстанцію по той бік річки, і там теж є високовольтна.
Я так думаю, що то кабелі для запасного варіанту, але чи управління шлюзами, чи передачі виробленої енергії - мені важко сказати, кабель там йде мм 4 товщиною, але в грубезній подвійній ізоляції зо 2-3 см діаметром, по три в жгуті - там бухта того кабелю була і я подивився.
Той рік був особливий тим, що чорниці був дуже неурожай. Чорничники були попросту пусті, лише на сухих болотах трошки можна було назбирати і іноді в лісі. Там поряд дамби є ліс, а в ньому чорничник, і з одного краю ліса трохи було ягоди - на півдня роботи, кілограм з 25.
на півдня роботи, кілограм з 25.здорово. я чернику не видела никогда и не ела. а её - как обычную ягоду заготавливают, да? она не вязкая на вкус?
голубику, на Сахалине когда жила, собирали. но надо было обязательно большой компанией выезжать за ягодой (голубику медведи тоже любят). поэтому помню, что за три года было всего 2-3 выезда с родителями и с их коллегами по работе. заказывали автобус и ехали, с ведрами...
Чорниця дуже смачна, можна їсти, поки місце в животі є , один мінус - чорнить губи і зуби. Але будь-яка інша ягода трохи відчищає від кольору, якщо нею потерти.
Шведи частину ягоди заморожують на харчову промисловість - на йогурти, морозива, іншу частину душать на сік, який дуже люблять
http://www.saxhyttegubben.se/blabar-100/index.php
А решта йде на фарбу для тканини. От як маєте хороші джинси, які не пускають колір під час прання, то вони фарбовані з допомогою чорниці.
От як маєте хороші джинси, які не пускають колір під час прання, то вони фарбовані з допомогою чорниці.здорово. про джинсы даже не знала. я думала, исторически натуральный индиго - это уже какой-то краситель, готовый, природный...
Тільки користувачі, що мають VIP-акаунт, можуть приховувати блок з рекламою або ж, тільки в альбомах тих користувачів, які придбали собі VIP-акаунт, ви можете приховати цей блок.
Коментарі
Delta357
17.01.13, 14:59
а где он размещен? на обочине дороги? на газоне? какие-то камни крупные вокруг...
привет).
Вітер-в-полі
27.01.13, 20:55Відповідь на 1 від Delta357
Привіт, Христос ся рождає)
Праворуч від фотографа нижче насипу дамби.
http://photo.i.ua/user/3733392/283365/8206900/
Там далі йде лісова дорога, а від неї - високовольтна.
А сама гідростанція має підстанцію по той бік річки, і там теж є високовольтна.
Я так думаю, що то кабелі для запасного варіанту, але чи управління шлюзами, чи передачі виробленої енергії - мені важко сказати, кабель там йде мм 4 товщиною, але в грубезній подвійній ізоляції зо 2-3 см діаметром, по три в жгуті - там бухта того кабелю була і я подивився.
Delta357
37.01.13, 23:32Відповідь на 2 від Вітер-в-полі
ваша мама знает, что вытам лазеете?
Delta357
47.01.13, 23:33Відповідь на 2 від Вітер-в-полі
я шучу. гулял там? или работал рядом? я даже не ожидала, что местность будет такой сложной и такой необычный объект...
Вітер-в-полі
58.01.13, 10:17Відповідь на 4 від Delta357
Той рік був особливий тим, що чорниці був дуже неурожай. Чорничники були попросту пусті, лише на сухих болотах трошки можна було назбирати і іноді в лісі. Там поряд дамби є ліс, а в ньому чорничник, і з одного краю ліса трохи було ягоди - на півдня роботи, кілограм з 25.
Delta357
68.01.13, 15:35Відповідь на 5 від Вітер-в-полі
здорово. я чернику не видела никогда и не ела. а её - как обычную ягоду заготавливают, да? она не вязкая на вкус?голубику, на Сахалине когда жила, собирали. но надо было обязательно большой компанией выезжать за ягодой (голубику медведи тоже любят). поэтому помню, что за три года было всего 2-3 выезда с родителями и с их коллегами по работе. заказывали автобус и ехали, с ведрами...
Вітер-в-полі
79.01.13, 09:48Відповідь на 6 від Delta357
Чорниця дуже смачна, можна їсти, поки місце в животі є , один мінус - чорнить губи і зуби. Але будь-яка інша ягода трохи відчищає від кольору, якщо нею потерти.
Шведи частину ягоди заморожують на харчову промисловість - на йогурти, морозива, іншу частину душать на сік, який дуже люблять
http://www.saxhyttegubben.se/blabar-100/index.php
А решта йде на фарбу для тканини. От як маєте хороші джинси, які не пускають колір під час прання, то вони фарбовані з допомогою чорниці.
Delta357
89.01.13, 13:43Відповідь на 7 від Вітер-в-полі
здорово. про джинсы даже не знала. я думала, исторически натуральный индиго - это уже какой-то краситель, готовый, природный...
Delta357
99.01.13, 13:44Відповідь на 7 від Вітер-в-полі
тоже любопытный факт.
Delta357
109.01.13, 13:44Відповідь на 7 від Вітер-в-полі
вот досада. представила таких монстриков...