Червона /
Червона

Інформація

Коментарі

117.10.09, 20:55

    218.10.09, 01:46Відповідь на 1 від V_Natali

    Шановна V_Natali, ця колекція серветок створена за мотивами поезії Лесі Українки "Сім струн". Разом всі = "Дорога життя" (Ріка Життя). Орнамент і колір кожної відповідають певним подіям у житті людини. Орнаменти всіх, окрім бузкової, побудовані на використанні універсального символу - "дерева життя". Бузкова (фіолетова) - перехід до Нірвани, тому використані астральні символи. В орнаменті жовтої - "Рожаниця". Ця серветка відповідає і кольором, і орнаментом "Колисковій" із "Семи струн". На кожній з серветок є деталі (іноді невеличкі за розміром), які розкривають зміст. В експозиції колекція "Дорога життя" (або Ріка Життя) розміщається поруч з колекцієй картин за рушниковими мотивами Дерев Життя.
    Сервертки експонуються на підрамниках.

      318.10.09, 03:02Відповідь на 2 від LudmylaV

        418.10.09, 03:33Відповідь на 2 від LudmylaV

        Нехай Західна Україна побачить які у Донецьку є "москалі". Бо дехто вважає, що на Сході немає української спадщини...

          518.10.09, 19:53Відповідь на 4 від Mariva

          Шановна Mariva, я є етнічна українка, але від 1944 року живу на Донеччині (зараз у Донецьку) з перервою у 12 років: навчання, праця в Росії. Там знайшла своє кохання, а з ним й російське прізвище.
          Запрошую Вас на мій творчий вечір, який відбудеться 4 листопада 2009 р. о 15 год. у Будинку працівників культури. За адресою: вул. Артема 84-а. (Біля оперного театра, праворуч пам'ятника Солов'яненку). А виставка відкриється раніше. Монтувати почнемо 29 жовтня. Триватиме виставка до 10 листопада.

            618.10.09, 19:54Відповідь на 3 від ветеринар

            Дякую.

              719.10.09, 08:47Відповідь на 5 від LudmylaV

              Дуже дякую за запрошення! Обов'язково завітаю на виставку , якщо нічого не завадить, може й на творчий вечір потраплю.
              Я народилася у Донецьку, але батькі мої приїхала сюди у кінці 50-х, залишися. Зустрілися, побралися... Батько з Вінничини, Мама - з Сумщини. Я малою дуже часто бувала у родичів в Крижопільському р-ні на Вінничині, де вивчила мову. (ніхто не хтів вірити, що я з Донецька) Чоловік мій з Луганщини. Мовою вільно не володіє, має більш білоруські коріння. Троє дітей, старша вчиться в україньській школі, але це мене тішить, бо шкільна програма має бажати кращого. Мені шкода наших вчителів... Їхньої думки ніхто не прислуховується, а в нашому регіоні свій менталітет, і Ви це знаєте. Тут шаблони не діють, бо сім'ї багатонаціональні!

                819.10.09, 14:37Відповідь на 7 від Mariva

                А я народилася на Вінничині. Тож і мої рушники, і картини за подільськими мотивами.
                Виставка працюватиме й у суботу.
                Про те, що діється у нас відчуваю на собі. Адже я завжди розмовляю українською. Багатьох це дратує....

                  919.10.09, 15:40Відповідь на 8 від LudmylaV

                  На Донбасі не можна ставити національні питання, бо після війни відбудовувати промисловість їхали зі всього Союзу. Дратує не мова, дратує політика, яку впроваджують з цією мовою. Донька вчиться в українській школі, а я коли побачила деякі підручники, лють взяла. Навряд чи автори створювали їх з любов'ю до країни та до мови, здається здебільш з любов'ю до грошей! Загалом діти не знають до путя ні російської, ні української, ні математики... А читати зовсім не хтять...

                    1020.10.09, 20:11Відповідь на 9 від Mariva

                    3 роки тому відбувся конкурс підручників математики. Мене поросили прорецензувати підручник-переможець 5 клас. Наші донецькі вчителі побоялися дати правдиву оцінку. Прийшлося самій за це взятися (маю фізико-математичну освіту). Міністр мені подякував. Сказав, що жюри було поважним. Пообіцяв передати зауваження авторам. Я ж просила заборонити друк цього "переможця", а спрацювала на автора. За півроку чую по радіо передачу: читають мій лист до міністра і його відповідь мені. Я передала наше листування до інституту Педагогіки Акад педнаук Укр. на кафедру математики (це вони передали мені на рецензію підручник-переможець). Мала велику радість!!! Журналістка дуже відповідально поставилась до проблеми. Думаю, що то відбувається диверсія проти українського народа.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна