На березі священного озера
Пушкар / путешествия, портрет, индия, індія
На березі священного озера
Пушкар

Інформація

  • Папка: Incredible!ndia (32 з 76)
  • Додана: 15.12.2007
  • Камера: Pentax K10D
  • Дата зйомки: 2 листопада 2007, 9:14:19
Детальна інформація

Канали

Коментарі

115.12.07, 00:31

По мірі нашого наближення до центру міста, де знаходиться священне озеро, нам постійно вказували до нього дорогу і давали пелюстки троянди (просто так, що здавалося підозрілим), мовляв, киньте їх у озеро,
загадуючи бажання. Таким чином нас провели до озера, не давши нікуди звернути. На сходах, тільки-но ми зняли взуття, звідкись взялись декілька шустрих мужиків, і розібрали вісх чотирьох, посадивши окремо на сходах над самісінькою водою.

    215.12.07, 00:32

    Розповідаю про свого.
    "Я" - каже - "брахман" (одна з найвищих каст і Індії), - і демонструє під сорочкою білий шнур на шиї. Починає розповідати про священне озеро, і про три найвищих індуїстьких божества, і ще всякі цікаві штуки...
    - Пелюстки є? - питає.
    - Є, - кажу, - і показую ліву (чи праву, не пам'ятаю) долоню.
    Долоня виявилась неправильною і перекладаю в іншу (праву, чи ліву - не пам'ятаю )
    Звідкись з'являється блюдце з червоним та жовтим порошком, рисом, ще чимось, маленький кокос. Далі слідує надзвичайно складна процедура з мантрами, мазанням чола фарбою та рисом, капанням озерної води на голову, знову мантрами, і, нарешті, викиданням пелюсток в озеро.

      315.12.07, 00:33

      "Скільки у тебе близьких в родині?" - питає.
      Відповідаю, що троє - я, мама, брат. Значить - три бажання. Загадую, кидаю пелюстки. Ще трохи мантр, на праву руку пов'язуєься кольоровий шнурочок, переходимо до головного...
      "У нас," - каже - "ти мабуть знаєш, є садху (sadhu), святі люди. У них немає сім'ї, хати, роботи, грошей, нічого. Своє життя вони віддають на милість богів. Треба їм допомагати, хто скільки може. Туристи залишають хто сто долірів, хто двадцять, хто один. Даси бабло?"
      Очікуваний фінал, в принципі

        415.12.07, 00:33

        Кажу: "Дасу все, що є в гаманці". Витягую три долари та сто рупій, п'ятдесят залишаю, бо знаю, що у Натахи немає нічого, а вона проходить таку саму процедуру.
        Бере, дякує, і з ходу каже: "Таааак... Сто рупій... Три долари - це ще сто рупій. А верховних богів, взагалі-то, три. Варто додати ще сто, бо інакше мамі та брату буде удача, а тобі, звиняй, не буде..."
        "Ну і нехай", - відповідаю. Переживу вже якось, переб'юсь.
        Тут з'являється Наталка, просить гроші. З чистою совістю віддаю їй останні 50 рупій. Десь позаду чую, як Стьопа відмахується від свого брахмана, якому здалось мало...
        Все, обов'язкову пушкарську процедуру пройшли, тепер можна спокійно гуляти по місту.

          515.12.07, 16:09

          осталось проверить - будут исполняться загаданные желания или нет

            615.12.07, 16:14Відповідь на 5 від Ascannio

            Ну от шнурочок ношу на руці, поки не зітреться, чекаю

              718.12.07, 18:19

              Історія - цікава та повчальна А в озері купатись вже перехотілось...

                828.01.08, 11:59

                Вот это не люблю у азиатов, к кому едут туристы - постоянное попрошайничество под видом какой-то морали, прикрываясь древней великой культурой, которая сейчас служит лишь для вымогания трех долларов.

                А вообще интересно посмотреть.

                Как тебе в итоге Индия? Я слышал по рассказам, что путешествовать там очень некомфортно - грязно, плохие запахи, болезни.

                  928.01.08, 12:11Відповідь на 8 від Zerkella

                  Вот это не люблю у азиатов, к кому едут туристы - постоянное попрошайничество под видом какой-то морали, прикрываясь древней великой культурой, которая сейчас служит лишь для вымогания трех долларов.
                  Я філософськи до таких речей ставлюсь. Якщо напрягатись з-за таких дрібниць - не отримаєш ніякого задоволення від контакту з іншою культурою, людьми. Це частина їх способу життя, нічого з цим не поробиш. Звичайно, я не маю на увазі, що можна давати себе взувати на кожному кроці

                  А щодо конкетно цих брахманів - так індуси теж проходять ці обряди, просто грошей дають, думаю, набагато менше

                    1028.01.08, 12:19Відповідь на 8 від Zerkella

                    Как тебе в итоге Индия? Я слышал по рассказам, что путешествовать там очень некомфортно - грязно, плохие запахи, болезни.
                    Сподобалось, хоча чомусь менше за Єгипет. При тому що люди в Індії в цілому привітніші, але якісь не завжди щирі. Розходи на чайові теж менші за єгипетські.

                    Щодо комфорту - я дуже невибагливий, тому запахи і бруд мені не сильно заважають. Кілька упаковок антисептичних вологих серветок дуже не завадять, до речі. Профілактику від малярії ми приймали, дизентерії (тьфу-тьфу-тьфу) ніхто не підчепив, хоча їли все підряд, і де попало. Ну а Гоа - це зачот, звичайно. Там і кільтура трохи звичніша, бо багато індійців католиків.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна