Медіна.
м. Туніс / путешествия, город, африка, подорожі, тунис, медина, туніс, медіна
Медіна.
м. Туніс

Інформація

  • Папка: Бекпекери в Тунісі (1 з 78)
  • Додана: 29.11.2008
  • Камера: Pentax K20D
  • Дата зйомки: 14 листопада 2008, 12:46:02
Детальна інформація

Коментарі

129.11.08, 15:15

Перші непевні плани щодо осінньої поїздки з'явилися у мене чомусь в Карпатах - на одній із зупинок в останньому поході чомусь страшенно захотілось в Африку, і нікуди більше - подорож Єгиптом залишила дуже сильні враження.
Кістяк групи був відомий вже в кінці серпня. Окрім мене: бойова подруга, меготуристка Наталка (див. "індійський" альбом) та мій корєш і однокласник, маестро арабського стилю торгівлі - Сергій. Як водиться, були й інші потенційні учасники, в тому числі й I.UA-шники, але у всіх з тих чи інших причин з поїздкою не склалося...

    229.11.08, 15:15

    Спочатку розглядались дві країни: Марокко та Туніс, але перша швидко відпала з-за дуже недешевої дороги. З Тунісом теж не все гладко - в Україні немає консульства і за візою треба їхати в Москву, або купляти звичайний "матрасний" тур (переплачуючи за готель) і отримувати візу по прильоту.
    Ми обрали модифікований другий варіант: в туристичній агенції випросили найдешевший готель на тиждень, а переліт - на два тижні.
    Вся поїздка (принаймні перша частина) була детально розпланована - коли, куди і яким транспортом їдемо і що в який день дивимось, на відміну від Єгипту, де ми довірились місцевому туроператору.

      329.11.08, 15:16

      В аеропорт курортного містечка Монастір ми прибули вже після опісночі по місцевому часу, де нас зустрів гід приймаючої сторони. Дорогою до міста Хаммамет, де знаходився наш готель (близько 100 км) гід розповів нам трохи користної інформації про місцеві звичаї, безпеку, валюту та транспорт. Самою корисною була інформація про таксі: всі таксисти їздять по лічильниках, тому тарифи виходять дуже прийнятні, особливо, якщо ділити на трьох.

      Ще гід видав пасаж, яким викликав у нашої трійці справедливе "бу-га-га" . Звучало це приблизно так: "Кроме такси, есть другие туристические виды транспорта: паровозики, лошадки и тук-туки. Еще есть луажи, автобусы и поезда, но это транпорт для местных и им лучше не пользоваться, если не знаете хорошо французский язык."

        429.11.08, 15:16

        Зранку раненько поснідали і пішли шукати транспорт до столиці - міста Туніс (приблизно 60 км від Хаммамету). По плану вибір лягав на автобус, і автостанцію ми для початку знайшли за допомогою таксі. Автобуси ходять регулярно за розкладом, вартість квитка 4 дінари (15-17 грн).
        Перший день у країні був адаптаційним - легка прогулянка по медіні Тунісу ("медіна"(medina) - старий центр арабського міста, з тісними вуличками, базарами, мечетями і т.д., в туніських містах часто обнесений високою стіною) та відвідання музею Бардо.


        На фото - одна з вуличок медіни Тунісу.

          529.11.08, 17:51

          +,

            630.11.08, 03:05

            С приездом! Так быстро вернулся! Урааа!!! Теперь будет интересно!

              730.11.08, 09:51Відповідь на 6 від Ingrids

              С приездом! Так быстро вернулся! Урааа!!! Теперь будет интересно!Дякую, буду старатись

                830.11.08, 11:56

                ух! чекаємо повну історію!

                  930.11.08, 17:02

                  так так так, потираем руки в предвкушении
                  скажи нам сразу, фоток много будет? )))

                    101.12.08, 08:17

                    с приездом... с нетерпением жду фоток..охота "попутешествовать"

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна