06.10.2019 Плюти /
06.10.2019 Плюти

Інформація

Коментарі

111.10.19, 11:47

Літературно-мистецькі Плюти»

Село Плюти, що сьогодні входить в адміністративні межі м. Українка, невелике, придніпровське село на Київщині, здавна вибране багатьма відомими діячами літератури, науки і мистецтва. Саме тут, за підказкою свого великого друга Андрія Малишка, у 1954 році побудував собі дачу автор неповторної п’єси «В степах України», письменник і драматург О. Корнійчук. Тут на 15 сотках землі за допомогою друга-архітектора Заболотного було зведено двоповерховий будинок з великою сонячною верандою та кількома кімнатами, де зараз знаходиться меморіальний музей драматурга.
Відвідавши музей «Літературно-мистецькі Плюти», відділ Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України, ви потрапите в атмосферу 50-х років минулого століття.

    211.10.19, 11:48Відповідь на 1 від trinks

    В будинку все збереглося так, як було за життя Олександра Корнійчука: його кабінет, обстановка вітальні та інших кімнат, і навіть його особисті спінінги!
    До речі, Олександр Євдокимович – великий любитель рибалки, як і його перша жінка – польська письменниця Ванда Василевська. Часто на дачі в Плютах вони збиралися з друзями, відпочивали, ловили рибу, каталися на катері.
    Природа села Плюти надихала багатьох творчих особистостей. У різні часи гостями села були Андрій Малишко, Павло Загребельний, Микола Дубов, Максим Рильський, Олександр Дяченко, Костянтин Паустовський, жив Михайло Чабанівський. До території музею приєднали будинки селян, де відпочивали друзі та знайомі Корнійчука.

      311.10.19, 11:50Відповідь на 2 від trinks

      Тут є велика галявина зі сценою, де проходить кожного року на день народження письменника літературно-мистецьке свято «Весна в Плютах».
      Режим роботи:
      З 9.00-17.00
      Вихідний день-понеділок.
      Адреса: с. Плюти, вул. Малишка, 42

      https://ukrainka.org/literaturno-mistetski-plyuti