Шолом давньоруський, тип Київ. Виготовлений за археологічно знайденим у Києві. Майстер Ратибор.  / репортаж, історія, зброя, одяг, реконструкція, археологія, обладунки
Шолом давньоруський, тип Київ. Виготовлений за археологічно знайденим у Києві. Майстер Ратибор.

Інформація

Коментарі

14.01.12, 00:31

В такій штуковині, мабуть, страшенно незручно...

    24.01.12, 00:51Відповідь на 1 від no-sense

    В такій штуковині, мабуть, страшенно незручно... Без неї ще гірше На шоломі - ветерані, що пройшов у одного господаря кількадесят турнірів, нарахували понад тридцять зарубок...Не впевнений, що він хотів його зняти під час поєдинку

      34.01.12, 00:54Відповідь на 2 від Росомон

      В такій штуковині, мабуть, страшенно незручно... Без неї ще гірше На шоломі - ветерані, що пройшов у одного господаря кількадесят турнірів, нарахували понад тридцять зарубок...Не впевнений, що він хотів його зняти під час поєдинку Тоді епоксидкою приклеїти, щоб ліпше тримався!

        44.01.12, 01:13Відповідь на 3 від no-sense

        Тоді епоксидкою приклеїти, щоб ліпше тримався! Та що там - краще вже будівельною піною весь простір залити
        Насправді якісно зроблений шолом захищає від ударів сталевим клинком краще, ніж міліцейський - від простої палиці Перевірено дослідним шляхом. Особливо зацікавленими в результатах перевірки були...офіцери Беркуту . Це було ще 10 років тому.

          54.01.12, 01:18Відповідь на 4 від Росомон


          Тоді епоксидкою приклеїти, щоб ліпше тримався!
          Та що там - краще вже будівельною піною весь простір залити
          Насправді якісно зроблений шолом захищає від ударів сталевим клинком краще, ніж міліцейський - від простої палиці Перевірено дослідним шляхом. Особливо зацікавленими в результатах перевірки були...офіцери Беркуту. Це було ще 10 років тому.
          І що - отак просто дали беркутівцям товкмашити себе кийками по голові??? Точніше - по шолому))

            64.01.12, 01:43Відповідь на 5 від no-sense

            . І що - отак просто дали беркутівцям товкмашити себе кийками по голові??? Точніше - по шолому)) Все значно простіше та оригінальніше. На прхання одного знайомого, що тренував групу , я привів своїх на матчеву зустріч. Коли побачили сталеві мечі, то попросили...битись на палках товщиною десь 2-2,5см. Далі-анекдот. Хлопці спробували в їх шоломах-кращий огляд-скло. І ВСІ після одного бою повдягали назад свої сталеві-*в тих голова гуде*. Потім уже провели показові бої на сталевих мечах в повний контакт. І пояснили ментам, що так безпечніше. Коли ті спробували, то...швидко погодились. От Вам *нові технології* в порівнянні з історичним досвідом

              74.01.12, 01:49Відповідь на 6 від Росомон



              Нагадали мені одного мого знайомого, котрому змолоду дуже кортіло (наслухавшись всякого ) відчути, як воно - отримати міліцейським кийком по горбу)) Він, як людина вихована, одного разу підійшов до міліціянта якогось і чемно попрохав того лупонути його "задля досвіду") На що міліціянт, розгубившись і знітившись, в кращих традиціях нашого народу послав його в одне цікаве місце)) Зрештою його мрія здійснилася: славетні міліціянти загребли мого знайомого у свій уазік під час святкування нового року на Майдані, натовкли добряче, розбити окуляри, відібрали гроші й куртку і викинули його з машини (мабуть, інтерес пропав ) десь "на висілках", через що мій приятель кілька годин тюпав пішки додому)

              Горє от ума, аднака))

                84.01.12, 01:56Відповідь на 7 від no-sense

                Є ж люди Тут навпаки - беркутівці були в шоці. Вони боялись того, що для хлопців - бійців - звична справа. Подумаєш, меч сталевий *всього* 1, 2 кг. Це ж не сокира, булава чи алебарда... Потім хтось із них сказав - *Уявляєте, якщо ряд таких на нас попре? Куди тому УНСО...* Це було десь за півроку після подій 9 березня 2001р.

                  94.01.12, 01:59Відповідь на 8 від Росомон

                  Є ж люди Тут навпаки - беркутівці були в шоці. Вони боялись того, що для хлопців - бійців - звична справа. Подумаєш, меч сталевий *всього* 1, 2 кг. Це ж не сокира, булава чи алебарда... Потім хтось із них сказав - *Уявляєте, якщо ряд таких на нас попре? Куди тому УНСО...* Це було десь за півроку після подій 9 березня 2001р. А до речі - хороша ідея! В такі часи живемо, що не знаємо, що може придатися і коли...

                    104.01.12, 02:03Відповідь на 4 від Росомон

                    Тоді епоксидкою приклеїти, щоб ліпше тримався! Та що там - краще вже будівельною піною весь простір залити
                    Насправді якісно зроблений шолом захищає від ударів сталевим клинком краще, ніж міліцейський - від простої палиці Перевірено дослідним шляхом. Особливо зацікавленими в результатах перевірки були...офіцери Беркуту. Це було ще 10 років тому.
                    можливо від меча і захищає, але коли до арсеналу увійшли (не пам'ятаю назву) щось на кшталт молота з гострим кінцем, кийок такий собі - то шоломи пробивалися аж на бігом включно з черепом. спроба пробити таким чином спецназівського шолому ні до чого не призвела я багато дивився цікавого про випробування обладунків, навіть пострілом з мушкета в панцир лицаря та бронежилет спецназівця. лицаря пробили сходу.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна