Половець. / портрет, україна, історія, малюнки, зброя, одяг, реконструкція, взуття
Половець.

Інформація

Коментарі

анонім

124.06.11, 18:36

Може ті половці й не були чурками ?

    224.06.11, 19:07Відповідь на 1 від анонім

    Далеко не всі роди точно. Вони ж були тюркським племенем,що домінував у другій половині 11ст-першій13 у степах від Таврії до Середньої Азії. На території України- Русі(частина Слобожанщини та Донбас)була держава Дешт-і-Кипчак(їх назва). Багато були європеоїдами(стародавня мішанина),та ще й з нашими змішувались, особливо знать. Монголоїдом же був Андрій Боголюбський(мати-половчанка темних родів). Значна частина половецької крові була у Мамая(його улус займав частину України). Багато їх пішло в 13ст в Угорщину(там звали їх кумани).

      39.12.11, 12:02Відповідь на 2 від Росомон


      Амуніція - все по ділу і нічого зайвого
      Сокирка як і наша з верховини, чи тамагавк з прерій

        49.12.11, 23:07Відповідь на 3 від Perovdupu


        Амуніція - все по ділу і нічого зайвого
        Сокирка як і наша з верховини, чи тамагавк з прерій
        Сокирка більш традиційна для степовиків ще за скіфів.Такі були і в аланів - нащадків сарматів. Вони займали у 8-9ст Приазов"я. Тож і інші переймали цю форму. Скоро викладу фото вже власного шолома знатного половця, чиє спорядження знайшли на Київщині.

          59.12.11, 23:26Відповідь на 4 від Росомон

          Ти часом не береш участь в історичних інсталяціях?

            69.12.11, 23:43Відповідь на 5 від Perovdupu

            Колись мав до цього відношення...В одному напрямі (саме з періоду історії України - входив в число дюжини першопрохідців). Але справа в тому, що мало гратися в рольові ігри. Україні потрібні розумні програми по заохоченню вивчення саме нашої історії. Вони розроблялись і пропонувались на найвищому рівні. Але наші політики - далеко не генії. І навіть не завжди розумні послідовні патріоти. Тому сьогодні не існує українського бойового кіно. Натомість сусіди максимально пропагують свій погляд і для нашого глядача, використовуючи істориків - реконструкторів. Це тема окремої розмови.

              710.12.11, 00:59Відповідь на 6 від Росомон

              З політиками-патріотами в Україні "напряжьонка" А бойовиково-історичне кіно "глушиться" на самому високому рівні... сусідньої держави. Певно, що все це відбувається у рамках великої інформаційної війни, що триває.

                810.12.11, 01:11Відповідь на 7 від Perovdupu

                З політиками-патріотами в Україні "напряжьонка" А бойовиково-історичне кіно "глушиться" на самому високому рівні... сусідньої держави.З розумними політиками-патріотами з державницьким мисленням - просто біда. На чолі держави таких ще не було. Адже гуманітарний блок, що відповідає за кіно - призначали в основному за квотами Президентів. В тому числі і з 2005р. Василя Вовкуна знаю особисто. Це людина ВАЮ. Отже щось не так чи то з патріотизмом, чи з розумом у тих, хто керував як Мінкультом, так і РНБО. І у тих, хто їх призначив. Адже в іншому випадку виходить що ВСІ наші керівники залежні від Кремля.

                  910.12.11, 22:30Відповідь на 8 від Росомон

                  Так, з кінематографом мутна справа. Сподіваюсь пройде час і певні нюанси стануть відомими. І що дивно - попри свій, хоч і ліберально зафарбований, але патріотизм, ВАЮ не зміг дати достатній імпульс в кіно. Теж для мене питання.
                  Сподіваюсь, що нинішні вітри з Північної Африки та з півночі "надихнуть" наших "бугрів" на вірні кроки. Написав і подумав, що занадто оптимістичний, попри свій вік

                    1011.12.11, 18:11Відповідь на 9 від Perovdupu

                    Так, з кінематографом мутна справа. Сподіваюсь пройде час і певні нюанси стануть відомими. І що дивно - попри свій, хоч і ліберально зафарбований, але патріотизм, ВАЮ не зміг дати достатній імпульс в кіно. Теж для мене питання......не зміг дати достатній імпульс...-це ще м"яко сказано. Останні бойові фільми про УПА зняті...в 2000 і 2004р. Далі - порожнеча. Невже Кремлю догоджали ВСІ міністри культури? По козацтву - майже те ж саме. Я знімавсь у батальних сценах в "Богдані Зіновії Хмельницькому",в тому числі як кіннотник. Це було ще в 2002. Далі ще були зйомки. Але з приходом до влади ВАЮ чомусь ледь вистачило грошей на монтаж та невеликі дозйомки - а мав бути дійсно великий фільм. Але сказали всім-буде *Тарас Бульба*з Депардьє -і що?Не зміг француз - зняли б Ступку, а так...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна