Монгольський шолом. / репортаж, україна, історія, малюнки, зброя, одяг, реконструкція, взуття
Монгольський шолом.

Інформація

Коментарі

анонім

124.06.11, 18:37

Скоріше індійський

    224.06.11, 19:15Відповідь на 1 від анонім

    Ні,індійський тип дещо інший. Це шолом зі сталевою личиною(маскою),характерний для монголів,татар,половців-євразійських степовиків. Подібні(з невеликою різницею)
    шоломи знаходили на території України(тут індусів не було).Вуса-типові для личин половців. Русь перейняла личини.змінивши трохи вид вусів(іноді без них),та самого шолому. У нас такі шоломи носили знатні дружинники,бояри і князі.

      328.07.11, 15:35Відповідь на 2 від Росомон

      На всех личинах этого типа есть Усы... нет только на двух... но у них другой характер исполнения...
      Еще не ясно где те личины все наши были сделаны...вполне, что в степи или на востоке... стоит напомнить, что у нас не найдено не одной мастерской по шлемам!!!
      А эти шлема приписывают Ближневосточному производству ... возможно Иран... у Орды были другие немного шлема!!!

        428.07.11, 15:46Відповідь на 3 від Боярин Чёрный

        Це був підпис з музею. Взяв це фото на якомусь історичному російському сайті. Можливо у даному випадку точніше мало бути написано *шолом монгольського воїна*
        Монголи ж досить багато використовували зброярні Сходу для своїх потреб. А щодо наших майстерень. то не в останню чергу *завдяки*Омельченку було знищено археологічний слой Гончарів і Кожум"яків.Можливо там були не лише ці майстерні. а й зброярні. Інші райони Києва розкопувати значно складніше. А тут вже неможливо.

          528.07.11, 15:50Відповідь на 4 від Росомон

          Да у нас куда не плюнь везде археологический слой предков... но не государство не люди этого не ценят и не хотят... все держится на плечах альтруистов....!!!