30 травня  2015року  є ПОМИНАЛЬНА СУБОТА  в час якої замаюють явором  й липою  могили та оселі християн+З СВЯТОМ  ПРЕСВЯТОЇ  Трійці  ВАС !  Всього кращого ! Вірмо  що спільна молитва наша і всіх патріотів УПА  та наших  померлих родичів і друзів помагає Божій ласці над нашим краєм+Спаси Господи і воскресіння   з небес святих Героів УПА  й АТО скорше яви....Померлих пом"яни ...а живих всіх святістю нагороди та  благодатями Святого Духу  укріпи....Прости й спаси+Слава  Богу за все....Слава  Україні ! /
30 травня 2015року є ПОМИНАЛЬНА СУБОТА в час якої замаюють явором й липою могили та оселі християн+З СВЯТОМ ПРЕСВЯТОЇ Трійці ВАС ! Всього кращого ! Вірмо що спільна молитва наша і всіх патріотів УПА та наших померлих родичів і друзів помагає Божій ласці над нашим краєм+Спаси Господи і воскресіння з небес святих Героів УПА й АТО скорше яви....Померлих пом"яни ...а живих всіх святістю нагороди та благодатями Святого Духу укріпи....Прости й спаси+Слава Богу за все....Слава Україні !

Коментарі

130.05.15, 00:42

Зелені свята тривали цілий тиждень і завершувалися Зеленою неділею, що потім в християнстві отримала назву Трійця. Напередодні Зеленої неділі йшла Клечальна субота, що була присвячена померлим предкам.
Перед Зеленою неділею, в Клечальну суботу ввечері, коли і хату всередині, і сіни, і подвір’я вже прикрашено зеленим гіллям і зіллям, господар з зеленою гілкою, найчастіше з дубовою, стає серед двору і промовляє:
Сонце ясне, Сонце праведне, святі наші діди-лада, духи лісів, вод і полів, зустрічаємо вас, вітаємо з літом, шануємо і запрошуємо ! УКлечальну суботу кожна родина запрошувала своїх предків до хати, яким готувалася жертвенна їжа – колово – їжа Бога і духів померлих\ в християнстві на Клечальну суботу припав введений церквою поминальний день – батьківська субота+Слава УКРАЇНІ

    анонім

    230.05.15, 15:37

    Слава Україні!

      330.05.15, 21:25Відповідь на 2 від анонім

      ГЕРОЯМ СЛАВА http://blog.i.ua/user/4400999 Всього кращого брате ВАМ на свята і на будні ! Слава Україні ! Слава Нації