Інформація

  • Канал: «искусство историческое» (39240 з 40977)
  • Папка: Старий Кудрявець
  • Додана: 20.06.2015
  • Камера: Nikon Coolpix L110
  • Дата зйомки: 25 жовтня 2014, 14:38:20
Детальна інформація

Коментарі

120.06.15, 03:10

Пам"ятаєте той кадр з фільму "Іван Васильович змінює професію", коли стіна сучасної квартири зникає і нашому погляду відкриваються хороми Івана Грозного? так от, коли я підійшла до Інституту травматології та ортопедії, то здалося, що подібна метаморфоза застигла у процесі...
У далекому 1877 році під керівництвом архітектора Володимира Ніколаєва з"явився будинок-садиба барона Штейнгеля на вулиці Бульварно-Кудрявській (вул. Воровського 27). Сам Рудольф Штейнгель тут бував не часто. Садибу доглядав штат прислуги, тому на задньому дворі було побудовано корпус для прислуги. Ну і звісно, що така садиба не могла обійтися без парку чи саду. Але у 1901 році історія будинку змінилася- його придбав засновник київської неврологічної школи професор Михайло Лапінський. З цього часу тут розташовувалися р

    220.06.15, 03:11

    З цього часу тут розташовувалися різноманітні лікувально-санаторні заклади. Навіть шпиталь у Другу світову. 1976 рік став руйнівним: під час будівництва корпусу, у якому нині розташовується Інстиут травматології та ортопедії, споруду було частково знищено! Новий корпус просто врізали по центру садиби, залишився лише фасад, у якому розташовується фоє Інституту, і флігель на задньому дворі.... І все! Фасад чепурний, умитий-причесаний, а от флігель потихеньку руйнується....Ось чому в мене виникло відчуття, що час тут зупинився на зміні епох- минуле повністью не розчинилося у просторі, а сучасне вже проявилося повністю.
    На разі вулиці Воровського повернули стару назву- вулиця Бульварно-Кудрявська. Цю знівечіну красу (як інакше сказати) я побачила під час екскурсії "Романтика старого Кудрявця"

      320.06.15, 03:13

      Екскурсія тривала більше трьох годин, була дуже насичена. За всю прогулянку ми кілька разів без Машини Часу подорожували між десятиліттями, а і ноді і століттями. Якщо у вас трапиться якийсь вихідний, який ви не знатимете куди діти- сходіть на екскурсію, познайомтеся з рідним містом ближче А якщо у вас таких вихідних нема, то просто заплануйте її собі у найближчий час- не пожалкуєте!

        421.06.15, 09:02

        Моллодець, все так класно пояснила! А я вже думала, що у мене обман зрєнія

          521.06.15, 11:08Відповідь на 4 від olh@

          Моллодець, все так класно пояснила! А я вже думала, що у мене обман зрєнія
          ну ото ж, ваятєлі наваяли. а люди тепер на хзір грішать)))