З місця нашої першої ночівлі основний маршрут продовжує свій плавний підйом, від села до села, аж до перевалу Thorong La. По цьому маршруту ми і йшли минулого разу.
Тепер, розглядаючи карту регіону в кабінеті у "дірєктора", ми запримітили симпатичну бокову стежку, що стрімко лізе вгору від селища Syange aж до перевалу десь на 5500 м, а далі знову спускається на основний маршрут. Варіант був занадто хороший, щоб від нього відмовлятися: практично не топтані туристами стежки, ще не зафоткані "до дір" краєвиди, ще й прямо зі старту хороша акліматизація. Ми запитали у нашого гіда: "Підемо?". Той взяв карту, подумав, і сказав: "Я там не був, але підемо". Ми виділили на цю затію 5-6 днів.
Проте, увечері перед виходом, коли ми сиділи за стаканчиком masala tea в готельній столовці і обговорювали плани на наступний день, гід несподівано для нас гід дав задній хід. "Not possible", сказав (володіння англійською у нього не дуже, тому ми переважно спілкувалися такими базовими фразами). Мовляв, місцеві так сказали.
Заново скликаний консиліум з місцевих, що тусили довкола (кухарі, власники, офіціанти, чи просто чуваки - я не знаю, хто вони) довго думав, і вирішив, що все possible, але без місцевого провідника буде дуже туго.
Місцевого провідника невдовзі викликали з сусідньої гори, і, після коротких торгів щодо вартості його послуг та кінцевого узгодження маршруту, ми пішли нарешті вкладатися спати.
В результаті перемовин наш маршрут трохи спростився: ми не стали лізти на високий перевал (назва якого у перекладі ще й означає "вологий і холодний" і запланували обійти його трохи нижче, при цьому скоротивши перехід до 4-х днів.
Кадр зроблено вже десь на 4-5 годині підйому першого дня, і день цей був дуже непростий: все ще тропічна спека, круті схили і набір висоти за день порядку 2 км.
Внизу вздовж річки Marsyangdi проходить основна стежка "класичного" маршруту, якою ми і прийшли сюди.
такі гарненькі схили,поморщєні слєхка од старостізато-зільонінькі*um nik*То всьо тераси-поля з просом, просто дуже далеко, і перетворилися на зморшки.
А з проса вони самогон фігачать, самі призналися
такі гарненькі схили,поморщєні слєхка од старостізато-зільонінькі*um nik*То всьо тераси-поля з просом, просто дуже далеко, і перетворилися на зморшки.
А з проса вони самогон фігачать, самі призналисяну і-як воно на вкус?
ну і-як воно на вкус?З проса - не пробував. А яблучний - так самогон-самогоном. Тільки може трохи не такий крєпкий, як у нас полюбляють.
Ми ром зі спеціями мєстний цього разу привезли, пляшечку. Я ващє алкоголь рідко вживаю і без особливого ентузіазму, але цей ром був, мммм...
ну і-як воно на вкус?З проса - не пробував. А яблучний - так самогон-самогоном. Тільки може трохи не такий крєпкий, як у нас полюбляють.
Ми ром зі спеціями мєстний цього разу привезли, пляшечку. Я ващє алкоголь рідко вживаю і без особливого ентузіазму, але цей ром був, мммм...дауш-ромдляРоми-ета судьба
у нас тойрік винограду було - завалісь-*вигнали* коньячок, заправивши дубовими*дровами* в банках вже, після перегону-тож таке.....нічьосєє,булоа ващє-я сладінькє люблю,з льоду шоб почті
Тільки користувачі, що мають VIP-акаунт, можуть приховувати блок з рекламою або ж, тільки в альбомах тих користувачів, які придбали собі VIP-акаунт, ви можете приховати цей блок.
Коментарі
llrr
11.11.12, 18:23
З місця нашої першої ночівлі основний маршрут продовжує свій плавний підйом, від села до села, аж до перевалу Thorong La. По цьому маршруту ми і йшли минулого разу.
Тепер, розглядаючи карту регіону в кабінеті у "дірєктора", ми запримітили симпатичну бокову стежку, що стрімко лізе вгору від селища Syange aж до перевалу десь на 5500 м, а далі знову спускається на основний маршрут. Варіант був занадто хороший, щоб від нього відмовлятися: практично не топтані туристами стежки, ще не зафоткані "до дір" краєвиди, ще й прямо зі старту хороша акліматизація. Ми запитали у нашого гіда: "Підемо?". Той взяв карту, подумав, і сказав: "Я там не був, але підемо". Ми виділили на цю затію 5-6 днів.
llrr
21.11.12, 18:23
Проте, увечері перед виходом, коли ми сиділи за стаканчиком masala tea в готельній столовці і обговорювали плани на наступний день, гід несподівано для нас гід дав задній хід. "Not possible", сказав (володіння англійською у нього не дуже, тому ми переважно спілкувалися такими базовими фразами). Мовляв, місцеві так сказали.
Заново скликаний консиліум з місцевих, що тусили довкола (кухарі, власники, офіціанти, чи просто чуваки - я не знаю, хто вони) довго думав, і вирішив, що все possible, але без місцевого провідника буде дуже туго.
Місцевого провідника невдовзі викликали з сусідньої гори, і, після коротких торгів щодо вартості його послуг та кінцевого узгодження маршруту, ми пішли нарешті вкладатися спати.
llrr
31.11.12, 18:24
В результаті перемовин наш маршрут трохи спростився: ми не стали лізти на високий перевал (назва якого у перекладі ще й означає "вологий і холодний" і запланували обійти його трохи нижче, при цьому скоротивши перехід до 4-х днів.
Кадр зроблено вже десь на 4-5 годині підйому першого дня, і день цей був дуже непростий: все ще тропічна спека, круті схили і набір висоти за день порядку 2 км.
Внизу вздовж річки Marsyangdi проходить основна стежка "класичного" маршруту, якою ми і прийшли сюди.
Valeri-ya
41.11.12, 21:20
склон нарисован масляными красками ...
суперски
кисея
51.11.12, 22:17
такі гарненькі схили,поморщєні слєхка од старостізато-зільонінькі*um nik*
llrr
61.11.12, 22:19Відповідь на 5 від кисея
То всьо тераси-поля з просом, просто дуже далеко, і перетворилися на зморшки.А з проса вони самогон фігачать, самі призналися
кисея
71.11.12, 22:25Відповідь на 6 від llrr
ну і-як воно на вкус?
llrr
81.11.12, 22:32Відповідь на 7 від кисея
З проса - не пробував. А яблучний - так самогон-самогоном. Тільки може трохи не такий крєпкий, як у нас полюбляють.Ми ром зі спеціями мєстний цього разу привезли, пляшечку. Я ващє алкоголь рідко вживаю і без особливого ентузіазму, але цей ром був, мммм...
кисея
91.11.12, 22:39Відповідь на 8 від llrr
дауш-ромдляРоми-ета судьбау нас тойрік винограду було - завалісь-*вигнали* коньячок, заправивши дубовими*дровами* в банках вже, після перегону-тож таке.....нічьосєє,булоа ващє-я сладінькє люблю,з льоду шоб почті
llrr
101.11.12, 22:42Відповідь на 9 від кисея
Мені більше аромат грає роль, напевно... Хоча, бува, пахне класно, а спробуєш - шмурдяк