червона сироїжка, дуже смачна смажена в смальці / природа, ліс, гриби
червона сироїжка, дуже смачна смажена в смальці

Інформація

  • Папка: Гриби (16 з 84)
  • Додана: 21.10.2011
  • Камера: Nikon Coolpix L20
  • Дата зйомки: 14 серпня 2011, 17:22:25
Детальна інформація

Коментарі

15.11.11, 23:27

А ось у мене якийсь до сироїжок комплекс простежується... Мої вчителі (бабці і батьки) не збирали сироїжок, хоч їх у нас в лісах просто сила-силенна... Ну, не знаю, чому - можливо просто не вважали їх вартісними грибами і обмежувались тільки білими, маслюками та ще парою-трійкою різновидів... А я тепер теж боюся їх збирати... Ото якби хтось толковий розказав та показав... То, може, і я би наважилась)

    25.11.11, 23:48Відповідь на 1 від no-sense

    Є такі люди (переважна більшість), що збирають тільки три-п'ять видів грибів. Інші не збирають, бо не знають, і не хочуть знати, - бояться.
    Смажена в смальці (жодне інше мастило не підходить) сироїжка дуже смачна, варто собі дозволити часом, наплювавши на калорії..
    Завжди треба знати, що збираєш - приміром, є хвойні ліси, де зелена сироїжка схожа з вигляду на бліду поганку, а та - на сироїжку.
    Тож слід бути уважним.
    Тато якось сплутав цю цеглову сироїжку в Швеції з червоним мухомором, спік на вогні і з'їв. Я ще здивувався, бо їх сезон минув і вже тиждень не траплялися. Але гриба вже бачив почищеним і не розпізнав.
    То тату як дно вирвало - тиждень бігав що чотири години до лісу, а так, нічого з самопочуттям, навіть допомогло

      35.11.11, 23:50Відповідь на 2 від Вітер-в-полі

      Бідний Ваш тато!!! З вирваним дном нелегко живеться)))
      В наших краях взагалі люд трохи дикий і навіть такого всім відомого і дуже смачного гриба, як польський, брати не хоче - боїться, що він ото синіє знизу)) Але це легко можна зрозуміти: зрештою, не впевнений - не бери, здоровіший будеш)