Картини Шевченка __ В Яготині 
 1845. Папір, сепія. 18,5x27. 
 Під назвою "Сільський вид на Україні" і під номером 76 малюнок зазначено у списку Г. Честахівського. До цього малюнка є коментар самого Т. Шевченка, записаний Г. Честахівським у 1859 році: "Це було якраз на великодніх святках в Яготині 1844 року (дата помилкова, у 1844-му Шевченко був у Петербурзі). Сиджу я, рисую... аж чую, щось позад мене шамотить та все близенько підходить і промовило: "Простіть мене, будьте ласка, прошу вас від щирого серця, випийте горілку" / малюнки, живопис, тарас шевченко
Картини Шевченка __ В Яготині
1845. Папір, сепія. 18,5x27.
Під назвою "Сільський вид на Україні" і під номером 76 малюнок зазначено у списку Г. Честахівського. До цього малюнка є коментар самого Т. Шевченка, записаний Г. Честахівським у 1859 році: "Це було якраз на великодніх святках в Яготині 1844 року (дата помилкова, у 1844-му Шевченко був у Петербурзі). Сиджу я, рисую... аж чую, щось позад мене шамотить та все близенько підходить і промовило: "Простіть мене, будьте ласка, прошу вас від щирого серця, випийте горілку"

Інформація

Коментарі

123.01.15, 12:59

Я оглянувся і бачу: стоїть з пляшечкою, налило чарочку горілки і частує мене, та, видно, таке щире та добряче і само уже, видно, під чаркою. Я випив, подякував, а воно достало з кишені паски. "Ось, будьте ласка, заїжте святим хлібом", — та налило й другу. Я випив і другу, а воно давай благать мене до себе на обід, а тут вийшла з хати й жіночка в намітці й теж благає на обід. Я пішов, а людці побачили та й насходились в хату чоловік з десяток, я сів на покуті з чесним людом і обідав, а потім мені поназносили й крашанок, і пасок, і всякої всячини, і кожне благало: "Будьте ласка, возьміть від мене". А те собі, а те собі, і так, як в Божім раї, пообідав я весело між тим чистим та щирим серцем простим нашим людом, на третій день празника".