Інформація

Коментарі

119.10.08, 10:34

носарик дністровський

    анонім

    218.05.09, 12:46Відповідь на 1 від PORA

    Минулого літа, здається якось у червні, ми рибалили у покинутих гранітних кар'єрах на Житомирщині, рибалили сучасними розрекламованими по зомбоящику снастями - спінінгами на блєсну та воблери. Тож дуже цікаво було нам міським заговорити із трьома звеселиними оковитою макітрами, що опинилися під нашим табором у річці волею тихої течії Тетерева.З високого його берега було добре видно як три чорні кавуни випливли з-за рогу і наближалися до нас повільно.Вітер доносив уривки їх розмов упереміш із реготом, який буває тільки у чоловіка, що злиняв від жінки на рибалку, випив із друзями чарку та купається у літній річці. "Агов, дядьки! Що це ви там робите!?":запитався я. "Печеруємо." :приязно відповів один з них. Я розмовляю вєлікім і могучім, але перекладу цього слова мені не знадобилося аби

      анонім

      318.05.09, 12:55Відповідь на 1 від PORA

      зрозуміти, що я бачу рибалок такими, якими були ще нащі діди. Цікавість стрельнула з мене настипним питанням: "І багато напечерували?" Той самий чолов'яга підняв над водою сапєт в якому було не менше трьох кіло риби та раків. Я миттєво зліз до них у річку.

      Все це я до того, що серед улову була дуже дивна риба, що я такої в житті ніколи не бачив. Я запитався у веселої братії хто то є, на що була відповідь від якої весело і приємно, але все одно не легшає: "Мирон-усач!". Іншої назви справжні люди не знали. Та риба була дуже подібна до цієї лишень луска в неї проста, срібна, а плавці майще червоні, як у густери, чи плотви. Такий собі короп, якого вхопили за рило та за хвіст і розтягнули. Вузький.

      Але все одно навряд вони родичі адже Дністер та Тетерів у різних басейнах чи не так?

        418.05.09, 14:05Відповідь на 3 від анонім

        в нас у гірських річках звуть цю рибу марена, її дуже багато... В неї ядовита голова та ікра, можна отруїтися назовсім... полювати на неї дуже цікаво, бо перебуває переважно на бистрині. Мій особистий рекорд цієї риби - 3,6 кг!