вишивка, україна, портрети, знаменитості, фестивалі, вишиванки

Інформація

Коментарі

11.03.12, 08:55

красотіща неземна! Де це було?

    21.03.12, 22:03Відповідь на 1 від заблокований

    красотіща неземна! Де це було? Ця вишивка з Тернопільщини. Борщів. Цей стиль так і називається: "Борщівська вишивка".
    За легендою, коли на Борщів напали татари і вбили всіх чоловіків, жінки і дівчата, котрі чудом залишилися живими, поклялися в знак пам*яті за загиблими, вишивати свої сорочки жалобними, темними кольорами.
    На Борщівщині навіть молода бере шлюб у сорочці, вишитій чорним...
    Але найбільш вражає те, з якою майстерністю виготовлені ці вишиванки, яке в них багатство швів і технік!.. Ювелірна робота!!!

      31.03.12, 22:46

      ... та це взагалі нема слів , я відчуваю таку красу! Дуже це все викладене подобається... колись писав про жоржини....ці вишиванки для мене ,як жоржини...я від них навіть не те, що балдю,це як кавалок мого тіла, мої молекули надзвичайні вишиванки. Українці і не тому, що я так записаний, проявляються чи провіряються саме по відношенню до такого, до культури бо воно рідне і від матері і батька іде......... ...далеко останнім часом я про це не чув і не бачив , видно табачники і надалі нівелюють та стараються знищити спомини про таку культуру...але ми це будемо пропагувати такими виставками та особистим прикладом.Я сьогодні у Львові бачив на джипі ззаду на запасці напис - "Геть від Росії" ...це було дуже сміливо! .

        42.03.12, 20:32Відповідь на 3 від заблокований

        Що тут дивного: Львів - то є Львів!!!

        Сердечно дякую Вам за щирий і зворушливий відгук.
        Розчулили мене до сліз...
        Оті золоті Ваші слова: "...ці вишиванки для мене... як кавалок мого тіла, мої молекули" - ще раз підтверджують те, що вишивка для українця - то не просто шматок тканини, оздобленої нитками чи бісером - вона як вишиті письмена, знання предків, зашифровані у знаки і символи, пам*ять роду і народу, величезний пласт культури та історії...
        І я абсолютно впевнена, що вишиванку з нашого життя неможливо викорінити, знищити, як і нашу генетичну пам*ять. Всі табачники минуться, а вишивка - вічна!!!