божоле по-криворожски / напитки, вино
божоле по-криворожски

Інформація

  • Папка: Разное © (42 з 48)
  • Додана: 17.09.2012
  • Камера: Nikon Coolpix P5000
  • Дата зйомки: 11 вересня 2012, 11:06:02
Детальна інформація

Коментарі

117.09.12, 21:21

    218.09.12, 06:37

      318.09.12, 13:47

      Все роздивився - а в мене не така технологія, абсолютно.

        418.09.12, 14:33Відповідь на 1 від gatyla

          518.09.12, 14:33Відповідь на 2 від галина 61

            618.09.12, 14:36Відповідь на 3 від Танк_

            Все роздивився - а в мене не така технологія, абсолютно.Технологія в нас однакова - збражування виноматеріалу за допомогою винних дріжжів. Можливо є нюанси в часі витримки або способах герметизації вина від кисню. Проте, тут головне - результат.

              718.09.12, 14:46Відповідь на 6 від Amiran

              Все роздивився - а в мене не така технологія, абсолютно.Технологія в нас однакова - збражування виноматеріалу за допомогою винних дріжжів. Можливо є нюанси в часі витримки або способах герметизації вина від кисню. Проте, тут головне - результат.Ні, розбіжності більші. Я не жмакаю виноград, а засипаю його у бутиль цілим. Напр, 10 л ємність. Потім зверху засипаю 1 кг цукру. І герметизую презервативом Ставлю біля батареї. Коли встає - роблю голкою дірочку. Цукор поступово зникає. Коли "стояк" падає (десь за 1,5 місяця) беру бутиль у вану і за допомогою гарячої води добряче розігріваю. Знов встає. Терплю ще 2 тижні приблизно, зливаю. Додаю тертий мускатний горіх (через це молоде вино нібито стариться) і ставлю на балкон. Коли температура доходить до +2 -

                818.09.12, 14:50Відповідь на 6 від Amiran

                + 5 випадає осад, а вино стає прозорим, мов сльоза. Переливаю за допомогою крапельниці, аби не підняти осад. Все, готово.
                Із залишків можна знов зробити вино, але 2-го сорту. Або брагу і чачу. Мій покійний тесть робив чачу.
                Дуже давно цього не робив - мій балконний виноградник винищили вандали. Підрубали - і все...

                  918.09.12, 14:52Відповідь на 6 від Amiran

                  Ф. ще. Використовував сорт ізабелла. Виходило прибл 7 л з 10 л. бутля чудового десертного червоного вина

                    1018.09.12, 15:39

                    Ну можна й так, але давити виноград таки треба. Інакше в вино перейдуть не всі екстрактивні речовини. Вандалів і в нас є. Колись на дачі розібрали майже всі поперечини на арках - майже всі лози поламалися, впавши. Тоді саме ввійшло в моду здавати метал...А поперечини були з арматури...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна