україна, музика, приколи, смех, культура, росія, демотиваторы

Інформація

  • Папка: Демотиватори (22 з 24)
  • Додана: 28.07.2015
  • Дата зйомки: 28 липня 2015, 10:19:08
Детальна інформація

Коментарі

128.07.15, 10:27

    228.07.15, 14:01

    Обидва інструменти, що на плакаті, радянського походження. На плакаті сценічна бандура. Народна бандура мала 20-21 струну, була легка і тримали її інакше. А 2-3 струнні інструменти мали різні форми: круглі, гітароподібні, трикутні. І мали різні назви - бандурка, балабайка. Балабайки були серед народу в Україні поширені більше ніж бандури. Вони мали свій стрій. Якщо потрапляла в Україну російська балалайка, її перестроювали на свій лад і називали по українськи - балабайка.
    Давайте не будемо тішитися своїм незнанням.
    http://bandurka.etnoua.info/

      Гість: blockhead

      328.07.15, 19:02

        428.07.15, 20:34Відповідь на 2 від LudmylaV

        бандура радянського походження? це щось нове... так чому ж кацапи, як частина "общей" культури не грають на цьому радянському інструменті? Хто ще з радянських республік використовував в своїх народних оркестрах бандуру? кацапи та середня азія як грала на трьох струнах так і грає. Перейшли з 23 на 65 не на балабайці ж? а от що дає російськомовна вікі - Балала?йка — русский народный струнный щипковый музыкальный инструмент. Балалайка имеет корпус треугольной формы, струн — три. Характерным приёмом звукоизвлечения на балалайке является бряцание — удары пальцем по всем струнам одновременно. хоч корені виникнення від азіатської домбри все рівно руцкий народній инструмент, хоча приклали руку, додали струну, прогрес по зрівнянню з бандурою великий!

          529.07.15, 07:26Відповідь на 4 від Atman

          Прошу уважно прочитати, про яку бандуру я пишу: бандуру на плакаті, а не взагалі бандуру. Наша національна бандура - інша, тримали її, притуливши до грудей. Була вона легенька. На балабайці грали також по-іншому ніж московити. На плакаті на бандурі грають, а на трикутному інструменті - ні. То ж невідомо що то є: балалайка чи балабайка. Українці мали інструменти зовні схожі й на домбру, але стрій та спосіб гри - свої.
          Отже, я говорю про плакат. Тобто - зображення. Некоректність його. Кожен народ має свою культуру.
          Доводити, що ми з московитами не є братами треба не принижуючи себе. Саме це мені болить.

            629.07.15, 08:08Відповідь на 4 від Atman

            Що я бачу на плакаті :
            1. Дівчину в українському галицькому строї, яка грає на естрадному інструменті, створеному за радянські часи. Цьому інструментові дали назву бандура. Так називався музичний інструмент українців центральної України, на якому грали сліпі бандуристи-чоловіки.
            2. Ще одну дівчину-активістку героїню. В руках - трикутний музичний інструмент. Такі дівчата та інструменти були й в Україні.

            То ж про різницю чиїх культур йде мова? Обидва зображення скорше з ознаками радянського часу, а не національного.

            Не ображайтеся. Я прискіплива. Обережно ставлюся до традицій нашого народу.

            Дуже подобається "Країна Моксель, або Московія" Білинського В. В інеті є її аудіо запис.

              729.07.15, 08:19

              Ось що пишуть сучасні кобзарі: "Кобзарі та лірники з давніх-давен були носіями української самосвідомості. Кобзарство – виняткове явище не тільки української національної, а й світової культури, коріння якого губиться в історичних глибинах древньої Русі. Протягом століть кобзарство зазнавало змін і внутрішніх, і зовнішніх. З плином часу воно вдосконалювалося, осучаснювалося, породжувало нові жанри. Але завжди об’єднуючим фактором кобзарства був музичний символ України – кобза – а в наш час, сучасна бандура".
              Чуте: "сучасна бандура"

                829.07.15, 11:19Відповідь на 6 від LudmylaV

                дякую, прочитав.

                  930.07.15, 22:18

                  Какая может общая культура? Достаточно сравнить расеянскую и украинскую деревни,одного поверхностного взгляда хватит что бы понять абсурдность этого утверждения. как правило это заявляют приверженцы"рузькага мира", тем самым стараясь примазаться к славянству. Нак самом деле, мы абсолютно разные народы, с разными корнями,разным менталитетом,разной культурой и тд,волею судьбы обречены жить по-соседству.никакого родства,братства,дружбы-просто соседи.

                    1030.07.15, 23:01

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна