Обладунок ламелярного типу з пластин за зразком археологічних знахідок у стародавній Гомельській майстерні, тип А. Реконструктор Володимир. / історія, зброя, одяг, реконструкція, археологія, обладунки
Обладунок ламелярного типу з пластин за зразком археологічних знахідок у стародавній Гомельській майстерні, тип А. Реконструктор Володимир.

Інформація

Коментарі

14.01.12, 00:28

Готуєтесь на війну?

    24.01.12, 00:46Відповідь на 1 від no-sense

    Готуєтесь на війну? Я більше спеціалізуюсь в сучасних видах... Хоч разом з господарем цього обладунку робив спільні виступи на високому рівні.

      34.01.12, 00:50Відповідь на 2 від Росомон

      Готуєтесь на війну? Я більше спеціалізуюсь в сучасних видах... Хоч разом з господарем цього обладунку робив спільні виступи на високому рівні.Обладунок вцілів?

        44.01.12, 01:05

        За розробленим мною ж таки сценарієм ( ) ми перемогли нахабних агресорів. Тож у нас все ціле. А от після удару сокирою бійця на фото по шолому хрестоносця вм'ятина вийшла добряча.

          54.01.12, 01:16

          А що це захищає конкретно?

            64.01.12, 01:32Відповідь на 5 від Танк_

            Корпус. Бачиш, зліва на поясі ніж висить. Цей обладунок називається *ламеляр*. Зі сталевих пластин. Вони перепліталися шнурами. Одягався ламеляр на простьобаний захисний одяг. У знатних воїнів, до князя включно, під нього була одягнута *броня*, тобто те, що з 14ст почали називати в Московії *кольчугою*, а в Литві та Речі Посполитій - і в нас відповідно - *панцир*.

              74.01.12, 01:56

              В єгипетських (чомусь згадалося) обладунках пластинки були розташовані одна на одній вертикально: шкіряні - в звичайних воїнів та металеві в знатних. Коли робили експериментальні випробування, а саме стріляли з луків та били мечем, такий ряд (одна на одній як риб'яча луска щільна) захищав доволі вправно. На сьогодні, якщо не помиляюся зберігся обладунок якогось фараона (Тутанхамона?) по якому і реконструювали панцир. Плюс зображення боїв. Я намагаюся зрозуміти бойовий захист такого розташування пластин (горизонтальний ряд).В чому його перевага?

                84.01.12, 02:03Відповідь на 7 від Пробіотик

                В єгипетських (чомусь згадалося) обладунках пластинки були розташовані одна на одній вертикально: шкіряні - в звичайних воїнів та металеві в знатних. Коли робили експериментальні випробування, а саме стріляли з луків та били мечем, такий ряд (одна на одній як риб'яча луска щільна) Я намагаюся зрозуміти бойовий захист такого розташування пластин (горизонтальний ряд).В чому його перевага?...В тому, що горизонтально зібрані ряди пластин накладаються...вертикально один на одний. Тобто те саме перекриття. Той варіант-*луска*-був у скіфів і сарматів. Цей більш характерний для всього степового поясу від Кореї до Візантії 10-14ст.

                  94.01.12, 02:07Відповідь на 8 від Росомон

                  В єгипетських (чомусь згадалося) обладунках пластинки були розташовані одна на одній вертикально: шкіряні - в звичайних воїнів та металеві в знатних. Коли робили експериментальні випробування, а саме стріляли з луків та били мечем, такий ряд (одна на одній як риб'яча луска щільна) Я намагаюся зрозуміти бойовий захист такого розташування пластин (горизонтальний ряд).В чому його перевага?...В тому, що горизонтально зібрані ряди пластин накладаються...вертикально один на одний. Тобто те саме перекриття. Той варіант-*луска*-був у скіфів і сарматів. Цей більш характерний для всього степового поясу від Кореї до Візантії 10-14ст.коротше - що надійніше?
                  в чому є більший сенс дожити до кінця бою?

                    104.01.12, 02:12Відповідь на 6 від Росомон

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна