Памятник изобретателю электросварки. А его не было в "великих украинцах"? В правой руке раньше был бронзовый сварочный аппарат с электродом. / дети, пейзаж, церковь, общежитие, граффити, люди, архитектура, костел, жанр, фастов
Памятник изобретателю электросварки. А его не было в "великих украинцах"? В правой руке раньше был бронзовый сварочный аппарат с электродом.

Інформація

  • Папка: Фастов (47 з 61)
  • Додана: 23.05.2008
  • Камера: Pentax *ist Ds
  • Дата зйомки: 4 травня 2008, 12:40:59
Детальна інформація

Канали

Коментарі

124.05.08, 00:30

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Мико́ла Микола́йович Бена́рдос (*8 липня 1842, Бенардосівка — †21 вересня 1905) — український винахідник, творець дугового електрозварювання (1882).

Н. в с. Бенардосівці Херсонської губернії (тепер село Мостове Миколаївської області). Вчився в Київському університеті і Петровській землеробській і лісовій академії в Москві.

На початку 70-х рр. Бенардос став винахідником-професіоналом. В кінці 70-х і на початку 80-х рр. їздив до Німеччини, Франції, Англії, Іспанії з метою вивчення техніки і реалізації деяких своїх винаходів, для чого умови в царській Росії були несприятливі.

З 1884 Бенардос провадив велику винахідницьку роботу в Петербурзі.

1892 Російське технічне товариство нагородило Бенардоса медаллю.

    224.05.08, 00:31

    1889 Вчена рада Петербурзького електротехнічного інституту присвоїла Бенардосу почесне звання інженера-електрика.

    В кінці 90-х рр. Бенардос повернувся в Україну і поселився у місті Фастові, де й жив до самої смерті. За силою і глибиною винахідницького таланту, широтою інтересів, надзвичайною наполегливістю в роботі і працездатністю Бенардоса справедливо займає одне з перших місць серед винахідників світу. За неповними даними, йому належить близько 120 винаходів. Світову славу Бенардосу дало винайдення електричного дугового зварювання і різання металів — одного з найважливіших сучасних технологічних процесів. Особливо багато уваги він приділяв дуговому зварюванню вугільним електродом, яке й названо «Способом Бенардоса». Бенардоса справедливо вважають родоначальником дугового електрозварю

      324.05.08, 00:33

      Бенардоса справедливо вважають родоначальником дугового електрозварювання, бо він накреслив головні напрями його розвитку, розробив основні принципи багатьох сучасних способів дугового зварювання. Крім того, Бенардос створив багато конструкцій зварювальних автоматів, розробляв способи дугового зварювання різними електродами, дугового різання, підводного зварювання та різання, зварювання на вертикальній поверхні. Він винайшов оригінальні способи точкового і шовного контактного електрозварювання.

      Бенардосу належить також багато винаходів в інших галузях техніки.

        415.03.11, 09:41

        Здорово,не знал об этом