Ось вони, герої вечора:
Валентина Протопоп... / графика, живопись, картина, искусство, художник, профессионал
Ось вони, герої вечора:
Валентина Протопоп...

Інформація

  • Папка: Художня виставка! (5 з 16)
  • Додана: 30.04.2008
Детальна інформація

Коментарі

130.04.08, 19:25

Малюнки народної художниці із селища Іваничі на Волині Валентини Протопоп «Сільські вісті» часто друкують на своїх шпальтах. Доля розпорядилася так, що в дитинстві Валентина тяжко захворіла і з часом хвороба позбавила її можливості обходити себе. Понад 25 років, каже вона, її руками і ногами була ненька — Анна Олексіївна. Роботи в колгоспі не полишила і дочку в інтернат не віддала, сама вивчила її вдома за програмою середньої школи.
Для Валентини Протопоп, прикутої до ліжка, світ не обмежується рідною домівкою. Це завдяки талантам, котрими так щедро наділила доля цю мужню і життєлюбну жінку. Головний її талант — уміння бачити прекрасне у звичайному, буденному. Валентина вишиває, випалює пейзажі на дереві, малює.

    230.04.08, 19:27

    Роботи її не раз виставлялися в районному та обласному центрах. Її персональна виставка в Луцьку зворушила багатьох.
    — У кожній роботі, — згадує Валентина, — є часточка маминої допомоги. Вона подавала мені папір, вкладала в руки олівець чи перо, мила чорнильницю, заливала туш...
    Познайомившись із директором Володимир-Волинської дитячої художньої школи Адамом Михалком, за його порадою та підтримкою, Валентина закінчила Заочний народний університет мистецтв.
    Відколи мами не стало, її замінила рідна сестра Валентини Ростиславівни Віра...

      Гість: steamhopper

      35.12.08, 11:01

      Чимось перекликається з долею Анни Дущак - талановитої поетеси з західної України, теж прикутої до ліжка. А між тим, до неї регулярно сотнями приходять, приїздять люди, шанувальники таланту та друзі, проводяться конкурси. Жаль тільки, часто хворіє. А талант - він як те джерельце - і в камінні проб’ється,. Треба лиш трошечки допомогти, або, як мінімум не заважати. Багата Україна талантами, та тільки мало не вся "камінням закидана"

        48.12.08, 09:30Відповідь на 3 від Гість: steamhopper

        Валентина також своєрідний корпункт нашої газети. Теж постійно «товчуться» люди небайдужі.

          Гість: steamhopper

          58.12.08, 10:45Відповідь на 4 від kas57

          Привіт і найкращі побажання!