23.04.2022 цибуляний пиріг /
23.04.2022 цибуляний пиріг

Інформація

Коментарі

19.05.22, 22:47

Тісто:
1,5 стакана борошна
1чайна ложка (без верху)соди
трохи солі
100г масла натерти на терці
3 столових ложек сметани
Приготування тіста:
1. у борошно додати соду та сіль
2. масло натерти у борошно
3. додати сметану
4. прижати руками усе разом, щоб вийшло тісто,
5.розділити тісто на дві частини (2/3 та 1/3), накрити та поставити у холодильник.

    29.05.22, 22:47

    Начинка:
    3 середні цибулини
    200-250 колбасного чи плавленого сиру
    3 сирих яйця (1 жовток залишити)
    олія для смаження цибулі
    Приготування начинки:
    1)цибулю тоненько порізати полукільцями чи шматочками
    2) налити олію на сковорідку і додати цибулю, готувати поки вона не стане м'якою, жарити її не потрібно
    3) перемішати у мисці приготовану цибулю с натертим плавленим сиром
    4)додати 2 яйця і один білок а жовток залишити

    Далі робимо так:
    1)змазати форму
    2)розкатати 2/3 тіста і покласти у форму, сформувати сторони, як при приготуванні пирога киш,
    потім начинку, і зверху накриваємо другою частиною тіста та защіпнути краї
    3)готувати при 180градусов десь 20-30хвилин до готовності,а за 5 хвилин змастити жовтком.

      312.05.22, 20:25

      пиріг шпинат (киш) схожий на цибуляний і тому тісто можно взяти як вище, але отак робили у відео

      Тісто
      закинути усе у подрібнювач або ручками мішати
      200г борошно (спочатку 100г, потім усе накидати і потім знову 100г)
      0,5чайной ложки солі
      90-100г сливочного масла натерти на терці у борошно (пів пачки)
      3 столових ложки сметани
      (сметану можно замінити на холодну воду, тісто буде просто не таке еластичне)
      змішати у подрібнювачі- вийде крошка
      додати 1-2 столових ложек води, щоб його зліпити докучі
      розділити тісто на дві частини і покласти у морозиловку
      (2/3 і 1/3)

        412.05.22, 20:27

        Готування шпінату
        200-300г замороженого шпіната
        не розморажити , на сковорідку олію та трошки піджарити і зразу у начинку

        Начинка
        В 2 яйца додати трохи солі та розмішати виделкою
        Додати 200грам творога 9%
        Натерту 1 пачку плавленного сливового сирка
        Усе перемішати та додати піджарений шпінат

        Збірка пирога
        2/3тіста, начинка і 1/3тіста защіпнути
        зверху намазати жовтком а білок у пиріг ,то тоді треба 3 яйця

        https://www.youtube.com/watch?v=GrfJ1POjA6k